Doel van het onderzoek: met welke kleine aanpassingen kan het werkgeluk binnen jouw bestaande functie omhoog? Hoe kun je een grotere waarde worden voor de organisatie?

 

Een organisatie wil een medewerker graag gebonden en geboeid in dienst houden zonder teveel verzuim. Hoe doe je dat? Zorg dat de medewerker zich gezien en gehoord voelt, ken je medewerkers en hun talenten. Zorg voor een goede afstemming. 

 

Talenten

Sommige dingen kun je van nature goed, dit zijn jouw competenties. Alle competenties die jij ook nog eens leuk vindt zijn jouw talenten. Het bijzondere van talenten is dat we die van onszelf niet goed meer kunnen zien. Hoe komt dat? Voor jou zijn deze zaken zo vanzelfsprekend. Tijdens het talenten onderzoek gaan we op zoek naar jouw talenten. Waar blink jij in uit en krijg je energie van? Hoe kun je er voor zorgen dat deze talenten meer ruimte krijgen in jouw functie? 

 

Waarden

Wat vind jij belangrijk in jouw werkomgeving. In wat voor omgeving presteer jij het beste? En welke aanpassingen kunnen we doen zodat jouw gewenste werkomgeving beter in de praktijk wordt gebracht?

 

Opzet

- Het Talenten en Waarden Onderzoek begint met een intake vragenlijst. Dat is een soort nul-meting. Waar sta je nu?

- Vervolgens een drietal 1-op-1 coachgesprekken over Talenten en Waarden

- Tot worden alle bevinden gebundeld waarmee je zelf aan de slag kunt

 

Investering

Op aanvraag