Zondagavondstress reden om ander werk te zoeken? Zeker niet!

5 juli 2022

https://www.tiggelaar.nl/stress-op-zondagavond/

In dit artikel vertelt Ben Tiggelaar hoe het komt dat we op zondagavond werkstress ervaren. En nog leuker: wat kun je er aan doen om dit minder te maken? Interessant om eens door te nemen. 

 

STAP budget al in 2,5 uur op!!

5 juli 2022

Op vrijdag 1 juli ging de nieuwe aanvraagronde in voor het STAP-budget, zie artikel hieronder. Vanaf 10:00 uur kon de aanvraag worden ingediend en om 12:30 uur was het budget op, met nog wachtenden in de rij. De aanvraagronde start donderdag 1 september om 10:00 uur. Ook hierbij is mijn verwachting dat het snel op is. Wil je hier gebruik van maken? Zorg er dan écht voor dat je om 10:00 uur klaar zit. 

 

Vanaf vrijdag 1 juli 10:00 uur weer STAP-budget beschikbaar

28 juni 2022

Met het STAP-budget kun je een vergoeding van maximaal €1.000 krijgen op het volgen van een studie. Sinds 2022 is deze nieuwe subsidievorm beschikbaar en vervangt de oude regeling waarbij studiekosten aftrekbaar waren bij de aangifte inkomensbelasting. 

 

Wil je meer weten? Kijk dan op de link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

 

"Nederlands loopt vast: personeelstekorten zijn een groot probleem. Wat nu?"

21 juni 2022

We kennen inmiddels allemaal de problemen bij Schiphol mede dankzij personeelstekort vele vluchten moet schrappen. De enorme lange rijen voor de mensen die wél mogen vliegen. Horeca... nog zo'n verhaal. Dankzij corona zijn de bedrijven hun medewerkers kwijt geraakt en nu moeten ze flink betalen om uberhaupt nog medewerkers te vinden. Het personeelstekort is overal en een goede oplossing is er tot nu toe niet.

Als je van baan wil veranderen, is dit het moment. Blijf niet zitten in een baan die je "wel oké" vindt, maar pak de regie en zoek uit waar je écht gelukkig van wordt. Vind je het spannend om de zekerheid die je nu hebt los te laten? Zorg er dan voor dat je een zekerheid inbouwt bij jouw toekomstige contract. Jij hebt op dit moment zó veel meer te eisen. 

Lees het hele artikel op https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/17/geen-personeel-perfect-storm-van-corona-en-vergrijzing-a4133838 

 

"Bedrijven blijven nog jaren lang last houden van krapte op de arbeidsmarkt"

11 maart 2022

Een interessant artikel op nu.nl legt de krapte op de arbeidsmarkt uit. Er is, en blijft komende tijd, krapte. Toch is het voor bepaalde groepen lastiger om een baan te vinden. Persoonlijk zie ik veel verschil tussen hoe bedrijven werven en selecteren. In vacatures worden bijvoorbeeld steeds vaker om vaardigheden gevraagd in plaats van diploma's. Ook staat er vaker in vacatures dat de werkgever bereid is om iemand te scholen. Ik ben benieuwd hoe dit komende periode verder ontwikkelt. 

Lees het hele artikel op https://www.nu.nl/economie/6188404/bedrijven-blijven-nog-jaren-last-houden-van-krapte-op-de-arbeidsmarkt.html 

 

Eerste aanvraag STAP-budget gesloten, tweede ronde opent 1 mei

4 maart 2022

Met dit nieuwe budget kan iedere Nederlander voor €1000,- subsidie ontvangen voor het volgen van onderwijs. In totaal zijn er dit jaar 5 rondes met in totaal ruimte voor 160.000 aanvragen. De eerste 35.000 zijn nu dus vergeven. 

Meer lezen? Bekijk dit nieuwitem op NOS: https://nos.nl/index.php/artikel/2419773-eerste-ronde-omscholingsbudget-stap-na-drie-dagen-op

 

Volkskrant: Hoe vind je een goede coach? 'de prijs zegt vaak niets over de kwaliteit'

25 februari 2022

Op 21 februari 2022 publiceerde de Volkskrant een artikel over het vinden van een goede coach. Het is een naam die niet beschermd is en dus mag iedereen zichzelf coach noemen. Hoe kom je er achter dat iemand een goede coach is?

Een aantal antwoorden naar aanleiding van dit artikel:

Gedegen opleiding?

Jazeker, tijdens mijn hbo-studie Human Resource Management (vrij vertaald; managen met de mens als bron) heb ik me gespecialiseerd in loopbaanontwikkeling en arbeidsintegratie.

Beroepsvereniging?

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps COaches (NOBCO), ik ben een NOBCO-erkende coach. Op mijn site zie je hun logo daarom ook terug. 

Stijl van coachen?

Psychoanalytisch en oplossingsgericht.

Lees hier het hele artikel: https://www.volkskrant.nl/beter-leven/hoe-vind-je-een-goede-coach-de-prijs-zegt-vaak-niets-over-de-kwaliteit~b375d39d/

 

Gezocht: Proefkonijn voor het nieuwe traject Talenten & Waarden Onderzoek

24 februari 2022

Tijdens het Talenten & Waarden Onderzoek ga je aan de slag met hoe je met kleine aanpassingen gelukkiger kunt zijn op je huidige werkplek. Ik ben zelf al helemaal enthousiast en zou graag willen onderzoeken wat jij er van vindt. Help je mij mee?

Om het voor jou en mij waardevol te laten zijn zitten er een aantal voorwaarden aan:

- Jouw werkgever wil graag met je meedenken over haalbare aanpassingen/het in de praktijk brengen van de uitslag

- Je bent beschikbaar voor 3 coachgesprekken

- Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan

- Je geeft mij feedback op jouw ervaringen 

Nog steeds enthousiast? Neem even contact met mij op (sanne@venusvrouw-loopbaancoaching.nl of 0651205131)

 

STAP budget van maximaal €1.000,- voor iedere werkende en niet-werkende

24 februari 2022

Vanaf 1 maart 2022 is het STAP budget beschikbaar. STAP is een afkorting voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget kun je een opleiding, training of cursus volgen. 

Meer weten? Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget 

 

Actie: Kom Maar(t) 2022

17 februari 2022

Graag in gesprek met een loopbaancoach? Maak dan gebruik van Kom Maar(t) waarin elke week in maart één gespreksmoment vrij is die je vrijblijvend kunt reserveren. 

Wat te doen tijdens dat gesprek? Die keuze is aan jou! We kunnen een coachgesprek houden over een onderwerp naar keuze. Ook kunnen we een loopbaanspel inzetten of jouw sollicitatie samen doorlopen. Zo lang het maar met werk of studie te maken heeft. Ik laat me graag verrassen door jouw keuze. 

Voor meer informatie, klik hier.