.

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 13:47

Ik heb het al vaker genoemd; solliciteren vergelijk ik graag met daten. Aftasten, elkaar leren kennen, interesses uitspreken, bepaalde gevoelens, jezelf netjes maken voor een gesprek. In deze blog neem ik je mee in de diverse stappen. Deze keer leg ik het uit aan de hand van Boer Zoekt Vrouw aka Werkgever Zoekt Medewerker.

 

Stap 1: Je ziet de uitzending van Boer Zoekt Vrouw op tv, de boeren stellen zich voor.

Je ziet de vacature advertentie. Daarin lees je over het bedrijf en het zoekprofiel van het bedrijf. Wat voor bedrijf is het? Wat vindt het bedrijf belangrijk? Op welke manier geven ze invulling aan de functie? Waarmee probeert het bedrijf je te verleiden om te reageren?  

 

Stap 2: Wauw, daar ga ik op reageren!

Je voelt een klik en bent nieuwsgierig. Deze nieuwsgierigheid vormt naar mijn mening de basis van solliciteren. Of je een match voelt kun je niet ervaren aan de hand van tekst, daar is mijns inziens meer voor nodig. Je spreekt dus je interesse uit en vertelt wie je bent en wat je doet. Wat heb jij te bieden ten opzichte van andere kandidaten? Jouw mooiste eigenschappen probeer je zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

 

Stap 3: De briefselectie. De Boer (aka Werkgever) gaat een selectie maken.

Is de werkgever ook geïnteresseerd in jou? De werkgever gaat een selectie maken. Hoe een organisatie dat doet verschilt heel erg. Sommige werkgevers kijken in deze selectie voornamelijk naar de overeenkomsten in de gestelde en gewenste eisen, andere werkgevers bekijken de sollicitatie vanuit nieuwsgierigheid en staan juist open voor andere ideeën.

 

Stap 4: Woohoo, je mag kennismaken!

De werkgever heeft ook interesse in jou, de nieuwsgierigheid is gewekt. Naast jou zijn er ook andere kandidaten door. Hoeveel? Misschien maar een paar, misschien wel meer dan 10. Het doet er ook niet toe hoeveel, het is jouw kans! Welke kleding doe je aan? Wat straal je daar mee uit? Net zoals een echte date wil je graag goed voor de dag komen, maar wel op een manier die bij jou past.

Zoals ik al aangaf is het solliciteren slechts tonen van interesse. Benut ook deze kans om jouw vragen te stellen. Wat wil je nog weten om een keuze te maken of jij je wil binden aan dit bedrijf en deze functie?

 

Stap 5: Was er een klik? Mag je door naar de boerderij voor verdere kennismaking?

Het eerste gesprek was leuk, en goed nieuws; de werkgever wil je graag nog een keer spreken! Meestal gaan er een aantal door naar een tweede gesprek. Jij hebt blijkbaar iets wat een andere afgevallen sollicitant niet had. Wat dat “iets” is weet je natuurlijk niet. Ben je in deze ronde afgevallen? Probeer het je niet persoonlijk aan te trekken. Net zoals bij Boer Zoekt Vrouw betekent het alleen dat de match er niet is, maar dat je zeker een prachtig persoon bent.  

 

Stap 6: Match!

Uit alle kandidaten heeft de werkgever jou gekozen! Nu kunnen jullie samen de reis gaan maken, jullie gaan een proefperiode aan. Wellicht bloeit de liefde voor het vak en bedrijf verder op van beide kanten.

 

Mijn belangrijkste tip: blijf trouw aan jezelf. Je helpt er niemand mee om jezelf anders voor te doen. Daarnaast is aangenomen worden niet het hoogst haalbare. Ik snap dat je graag die baan wil, zorg wel eerst voor de juiste voorwaarden, voor jouw gevoel van match.

De huidige arbeidsmarkt vind ik prachtig. Er wordt steeds minder gekeken naar de statische gegevens, zoals opleidingsachtergrond en werkervaring, maar steeds meer naar de persoon. Pas je als persoon binnen het team en de organisatie? Ben je leergierig om hier iets moois van te maken?

Zie je een baan voorbij komen die je interesseert? Reageer gewoon! Leg er niet teveel druk op, maar bekijk alles vanuit nieuwsgierigheid.

 

Mijn naam is Sanne Marsman, loopbaancoach en eigenaar Venusvrouw loopbaancoaching. In mijn praktijk begeleid ik jou naar een baan waarin je je gelukkig voelt. Tijdens een loopbaantraject werken we aan diverse thema’s waarmee je aan het eind in staat bent zelf een keuze te maken.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.