.

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 11:38

Mijn klanten weten lang niet altijd wat ze kunnen verwachten van een loopbaantraject. Wat gaan we doen? Hoe zien de trajecten eruit? Daarom neem ik je graag even mee naar mijn praktijk; je mag even meekijken met mijn fictieve klant Lotte.

 

“Hoi, ik ben Lotte. Ik ben 34 jaar en woon in de omgeving van Raalte. Ik heb een vaste baan, maar daarin ben ik niet meer zo gelukkig. Op het moment weet ik ook niet wat voor werk me wél gelukkig maakt. Wat ik wel weet is dat het me enorm benauwd als ik deze functie moet blijven doen tot aan mijn pensioen. Mijn hbo-diploma heb ik al een tijdje op zak. Graag onderzoek ik een aantal mogelijkheden; wat kan ik nog meer doen op basis van mijn CV, wat kan ik doen met een korte bijscholing en wat kan ik doen met een volledige omscholing? In eerste instantie zou ik zelf dit loopbaantraject betalen, maar op Sanne haar advies ben ik met mijn werkgever in gesprek gegaan en nu betalen zij dit volledig. Ik ben bij Sanne terecht gekomen omdat ze veel waarde hecht aan persoonlijk contact. Ik voel me er altijd welkom en ze weet altijd precies wat we hebben besproken. Ze is betrokken en professioneel.”

 

Met Lotte heb ik al een aantal sessies. Vandaag komt Lotte voor een volgend gesprek en op de agenda staat; nabespreken opdrachten en start met het onderwerp Talenten.

 

Standaard vraag tijdens de sessie: wat is je bij gebleven van de vorige keer? Lotte vertelt dat ze bewuster is gaan kijken naar de eigenschappen in haar familie, naar de persoonlijke dromen van de ouders, naar waarom ze graag met iets speelde als kind, waarom ze vroeger iets wel of niet leuk vond.

 

Lotte geeft aan dat ze een vacature heeft gezien, maar niet goed weet wat ze daar mee moet. Het lijkt haar wel wat, maar ze is ook benieuwd wat er uit het traject gaat komen. Ik leg Lotte uit dat solliciteren erg veel lijkt op daten; aftasten of je bij elkaar past. Jij mag dus ook aftasten of de werkgever en functie bij jou passen. Dit kun je doen door vooraf vragen te stellen. Maar ook door te solliciteren (daarmee laat je weten dat je interesse is gewekt) en zien wat er gebeurt tijdens (hopelijk) het sollicitatiegesprek. Hoe voelt het? Past het bij je? Is er misschien een mogelijkheid om een dagje mee te lopen? Kortom, als het goed voelt om te solliciteren laat dan deze kans niet schieten.

 

Na het bespreken van de opdrachten, die weer mooie inzichten opleveren, gaan we door met het volgende onderwerp. We gaan een start maken met het onderzoeken van Talenten. Vandaag gebruik ik een kaartspel. Ik geef Lotte een stapel met kaarten waarop talenten staan. Hier staat een afbeelding op en tekst. Deze talenten moet Lotte verdelen in 3 stapels; ben niet goed in, ben ik goed in en ben ik heel goed in. Ik observeer continu. Zijn er dingen de me opvallen naar aanleiding van onze vorige gesprekken? Zijn er andere opvallendheden? Nadat Lotte klaar pakken we het stapeltje erbij met waar ze erg goed in is. Nu gaat ze deze kaarten verdelen over: houd ik helemaal niet van om te doen, vind ik niet zoveel aan, vind ik leuk om te gebruiken en vind ik heel erg leuk om te gebruiken. Wat komt eruit? Het blijkt dat alles waar Lotte goed in is, ze eigenlijk helemaal niet leuk vindt om in te zetten. Is dit erg? Nee zeker niet. Het betekent dat we dit onderwerp wat dieper gaan behandelen, want er zijn ook zeker talenten van Lotte die ze erg leuk vindt. Waarschijnlijk beseft Lotte niet wat haar talenten zijn, omdat ze voor zo vanzelfsprekend zijn. Voor mij als loopbaancoach super leuk om mee aan de slag te gaan.  

 

We nemen de vacature die Lotte heeft gevonden er even bij. Wat vind je van de gevraagde talenten? Omdat Lotte niet goed weet wat haar talenten zijn, bespreek ik alleen of ze deze talenten wel of niet leuk vindt. En hoe verhoudt zich dat tot je huidige functie?

 

Na een intensieve sessie ronden we af. We zijn inmiddels al 1,5 uur bezig geweest. Lotte krijgt de tijd om alle informatie en inzichten te laten bezinken. Ik denk na over passende opdrachten voor thuis en deze mail ik haar later.

 

Lotte gaat naar huis, maar mijn werk zit er nog niet op. Naar aanleiding van ons gesprek noteer ik mijn aantekeningen en gedachten. Ook heb ik een foto’s gemaakt van de uitkomsten van het kaartspel.

 

Voor Lotte maak ik een bestand waarin alles staat wat we hebben gedaan. Al haar opdrachten staan hier in en de uitwerkingen van gesprekken. Komt er iets in me op wat interessant kan zijn, dan voeg ik dat ook toe. Aan het eind van het traject krijgt Lotte een usb met haar hele traject. Loopbaankeuzes maken we continu. Als Lotte over 5 jaar weer een keuze moet maken dan kan ze met deze usb even terug naar haar loopbaantraject waardoor ze misschien deze keer zonder hulp een keuze kan maken.

 

Nogmaals, dit is een fictief verhaal op basis van mijn ervaring. Privacy van mijn klanten blijven altijd gewaarborgd. 

 

Mijn naam is Sanne Marsman, loopbaancoach bij Venusvrouw loopbaancoaching. Ik vind het een eer om jou te mogen begeleiden naar de volgende stap in jouw loopbaan. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.