.

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 13:24

 

Rond 7 ’s avonds heb ik mijn dochter van 8 maand naar bed gebracht. Joepie, nu even lekker tijd voor mezelf. Langzaam loop ik de trap af en nét beneden gekomen: huilen, krijsen, schreeuwen. Verdorie, nog even haar troosten en dan kan mijn avond beginnen. Maar liefst 2 uur later sluip ik opnieuw de trap af, dit keer met succes. Het slaapje was echter maar van korte duur. Die avond en nacht is ze meerdere keren wakker geweest en wilde ook niet direct weer gaan slapen. Uiteindelijk is mevrouw tussen mij en mijn man in slaap gevallen, heerlijk tevreden met haar armen gespreid. Ikzelf lig op de rand van het bed. Maar ach, ze slaapt, dus ik mag ook ein-de-lijk mijn ogen dicht doen. Even later: “mama, wakker!” Mijn zoontje van 2,5 jaar roept me. Ik kijk op de wekker, het is 06:45 uur, eigenlijk te vroeg om de dag te beginnen. Met 3 a 4 uur slaap die nacht begin ik mijn dag.

 

Ik open de Oei Ik Groei app op de telefoon: nog 25 dagen tot het einde van de sprong. De beruchte zesde sprong. NEEEEEEEEE.

 

En oh wat ben ik blij dat ik werk. Mijn werkdag begint standaard met een kop koffie. Gewoon omdat het kan, hete koffie drinken. Koffie zonder koud te worden, zonder 10 x te hoeven opstaan, zonder continu mijn zoontje te waarschuwen dat de koffie heet is.

 

Ik geniet ervan om even meer te zijn dan mama. Volwassen onderwerpen en gesprekken. Eigen planning draaien in plaats van continu met de flow van het gezin meegaan. Gevoel van passie wat ik kwijt kan in mijn werk. Ook geeft het me een soort gevoel van vrijheid.

 

Dit gevoel gun ik jou ook.

 

Voordat ik kinderen had, dacht ik dat het eenvoudig was om huismoeder te zijn. Naar mijn mening was het luxe om niet te hoeven werken. Nu ik zelf moeder ben denk ik daar totaal anders over. Huismoeder zijn is zwaar, heel zwaar. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een voorrecht om moeder te mogen zijn. En natuurlijk heb ik ook de mazzel de twee aller leukste kinderen ter wereld te hebben.

Mijn werk geeft me energie die ervoor zorgt dat ik die leuke moeder kan zijn, die moeder met geduld en aandacht en die leuke activiteiten bedenkt. Dit is de manier waarop ik wil dat mijn kinderen later terug kijken op hun jeugd.

 

Kortom, ik heb de juiste balans gevonden tussen gezin en werk. Het gezin zorgt ervoor dat ik een goede werker ben en het werk zorgt er weer voor dat ik die leuke moeder ben voor mijn kinderen.

 

Hier zit ik dan, met wederom een korte nacht achter de rug. Vanmorgen de kinderen naar de opvang gebracht. Met open armen worden ze ontvangen. Mijn zoontje gaat allerlei activiteiten doen die ik thuis niet kan aanbieden, zoals koeien voeren of in een groepje onder begeleiding van een gitaar muziek maken. Mijn dochter is gewend aan mensen om zich heen en vind alle kindjes even interessant. Ikzelf ben blij dat ik mijn dochter met het sprongetje in vertrouwde handen kan achterlaten. Dit alles geeft mij de ruimte om op te laden. Over een paar uur haal ik  mijn kinderen weer op, ook daar kijk ik weer naar uit.

 

Wil jij ook een toffe baan waarvan jouw ogen gaan glinsteren? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of kijk verder op mijn site naar mijn aanbod.

 

Ps, volgende week ga ik een nieuw product lanceren. Ik ga je nog niet precies vertellen wat het is. Mijn coachingstraject Venuskracht is misschien wat veel voor je, qua tijd of qua geld. Daarom komt er nu een laagdrempeliger product. Super leuk! Houd mijn social media kanalen in de gaten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.