Kiezen voor voorwaarden of het hart

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 10:15

Het gevaar van populaire functies zoals receptioniste

 

In de zoektocht naar een baan zie ik bij jonge moeders vaak hetzelfde gebeuren. Ze moeten, of willen, van baan veranderen. Wat gaan ze dan doen? Vaak zoeken ze een baan waarin je sociaal kunt zijn, waarbij je in de avonden thuis bent bij je kind, waarin je de weekenden en feestdagen vrij bent, waarin je administratief bezig bent. Kortom, functies zoals receptioniste en administratief medewerkster. Niks mis mee, zou je denken?

 

Waarom deze functie?

Als er één functie is die bijna iedereen kan doen is het wel receptioniste. Qua scholing heb je er niet heel veel voor nodig. De functie biedt veel elementen die voor de meesten aantrekkelijk zijn; sociaal zijn, met mensen werken, licht administratief werk doen, onderdeel zijn van een groter geheel.

 

Vissen in dezelfde vijver

Je bent vastbesloten om op deze functie te gaan solliciteren. Daarom houd je vacaturesites in de gaten. Joepie, er is er weer één in de buurt! Je gaat solliciteren. Massaal wordt er via vacaturesites gereageerd op functies van receptioniste. Het is niet uitzonderlijk dat er 150 sollicitaties voor binnenkomen. Het is dus ook niet verwonderlijk dat je niet wordt aangenomen.

 

Hoe ziet een werkgever jouw sollicitatie?

De werkgever krijgt heeeeel veeeeel sollicitaties binnen. Als eerste gaat hij een selectie maken voor degenen die aan de functie-eisen voldoen. Daarna blijven er nog heel veel over. De gedachten van een werkgever is vaak bij overgekwalificeerd personeel: dat zou vast geen blijvertje zijn, zodra zij een andere passende functie ziet is ze weer weg, daar ga ik als werkgever niet in investeren. Kortom, je wordt afgewezen omdat je overgekwalificeerd bent.

 

Ongelukkig voelen

Bij de eerste sollicitatie heb je nog alle energie. Vastbesloten om op korte termijn een leuke baan binnen te slepen. Aan de kwaliteiten kan het niet liggen, je bent zelfs overgekwalificeerd. Welke werkgever wil jou nu niet hebben? Bij de vijfde sollicitatie neemt je motivatie al af. De motivatiebrief wordt al wat minder enthousiast en meer standaard. Bij de tiende sollicitatie vind je het echt niet leuk meer. De reacties op je brieven zijn; bedankt voor je sollicitatie maar we gaan verder met iemand anders. Of nog erger… überhaupt geen reactie.

 

Risico op bore-out

Stel dat jij één van de gelukkige bent die wél deze baan binnen haalt. Je begint enthousiast aan de nieuwe baan. De eerste maanden zijn leuk, alles is immers nog nieuw. Daarna wordt het lastiger. Waarom? Je gaat je vervelen, je hersenen worden niet meer uitgedaagd. Soms zie je zelfs werkzaamheden liggen waar je wat mee kunt maar je niks mee mág omdat het niet binnen je functie past. Zelf heb ik ooit een bijbaan gehad achter de kassa bij een bouwmarkt. In de avond was het altijd vrij rustig. Van stilzitten houd ik absoluut niet. Als je moet wachten voordat je wat kunt doen word je heel erg passief. Je hebt er geen zin meer in als er een klant komt. Van dit werk werd ik moe omdat het voor mij geestdodend was. Nu was dit gelukkig maar een bijbaan, maar het gaat echt serieus mis als je dit gevoel hebt bij een baan met meer uren! Dus pas goed op jezelf! Een bore-out heeft vergelijkbare klachten als een burn-out, een serieuze zaak dus.

 

Wat wél te doen

Je kunt je afvragen of de functie van receptioniste iets is waar je écht gelukkig van wordt. Ik heb al aangegeven dat je meer risico hebt op een bore-out. Solliciteer je op die functie omdat je eenmaal moet werken en dit de beste optie lijkt? Of reageer je vanuit passie en dit iets is waar je écht gelukkig van wordt, waarin je wordt uitgedaagd en waarvan je energie krijgt, ook op de lange termijn?

Is de functie echt wat je wilt? Kijk dan eens verder dan "ouderwets solliciteren" en probeer daarnaast ook te netwerken. Houd mijn blogs in de gaten, ik vertel je volgende keer meer over netwerken. 

Is de functie eigenlijk niet wat je wilt? Ga dan verder kijken naar een functie waarin je écht gelukkig wordt! Gebruik je mogelijkheden. Je hebt misschien lang gestudeerd, dat deed je met een reden toch? Gebruik het leuke uit die opleiding, doe iets waar je gelukkig van wordt. Dat verdien je!

 

Wie of wat kan je helpen

Eén antwoord kun je vast al raden: Schakel de hulp in van een loopbaancoach (mij!). Samen met je coach ga je op zoek naar een functie waarin je écht gelukkig wordt en die toch te combineren is met jouw visie op ouderschap. Het resultaat is dat je met plezier naar je werk gaat en het je leven verrijkt. Ook je kind en partner zullen merken dat je beter in je vel zit. Kortom, win-win-win.

Ook kun je zelf het één en ander doen. Op mijn Facebook en Instagram deel ik regelmatig loopbaanoefeningen en -vragen. In al mijn blogs vermeld ik onderaan toepasselijke loopbaanvragen. Deze helpen je om zelfstandig onderzoek te doen naar wat voor functie jij gelukkig wordt.

 

Wist je trouwens dat wij Nederlandse vrouwen uitblinken in parttime werken?

In alle landen om ons heen werken moeders vaak ook fulltime. In bijvoorbeeld België is het heel normaal je kind 5 dagen per week naar de opvang te brengen. Minder werken? Daar moeten de Belgen niet aan denken! Deels komt dit doordat het in Nederland betaalbaar is om van 1,5 salaris een gezin te onderhouden. Of dit voor altijd zo blijft is nog maar de vraag. In de randstad zie je daar al verandering in komen. Doordat in andere landen vrouwen wel fulltime werken zie je in de landen om ons heen meer vrouwen die carrière maken. Dit kost immers tijd. Nederlandse vrouwen besteden over het algemeen die tijd liever aan het gezin. In Nederland werkt ruim 70% van de vrouwen parttime (=35 uur of minder) tegenover slechts 20% van de mannen. En wat is heeft jouw voorkeur, fulltime of parttime werken?

 

Kortom, kies je je baan uit op de voorwaarden of kies je met je hart? Kiezen met je hart levert én een leukere baan én minder kans op een bore-out én vaak een beter salaris én is makkelijker te vinden dan wanneer je slechts één van de 150 sollicitanten bent. Schakels eens een loopbaancoach in en onderzoek welke wereld aan jouw voeten ligt.

 

Loopbaangerichte vragen:

  • Hoe ziet de functie eruit waarin jij gelukkig bent?
  • Wat is voor jou een goede balans tussen werk en privé?
  • Wat verwacht je over 10 jaar belangrijk te vinden in het werk? Hoe ziet je leven er dan uit?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.