Loopbaanbegrippen uitgelegd

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 10:57

Loopcoach, loopbaanvragen, competenties, interesses; wat is het allemaal?

 

Als ik vertel wat ik tegenwoordig doe vertel ik vol trots dat ik loopbaancoach ben bij mijn eigen praktijk. De eerste reactie is vaak “goh wat leuk!” (en dat is het ook!!). Na een minuut komt standaard de vraag: “Maar wat doet een loopbaancoach eigenlijk, wat is dat precies?”.

 

Loopbanen

Volgens Van Dale is de betekenis; geheel van functies die iemand gedurende zijn leven bekleed = carrière.

Die omschrijving gaat er van uit dat je loopbaan begint bij de start op de arbeidsmarkt. Mijns inziens begint deze al bij de studie, waarin je keuzes maakt die van invloed hebben op wat je op de arbeidsmarkt gaat doen. Loopbanen staan dus omschreven op je Curriculum Vitae (CV) bij de vooropleiding en de functies die je tot nu toe hebt bekleed.

 

Loopbaancoach

Oké, nu weten we wat loopbanen zijn. En wat doet een coach dan­? We pakken de Van Dale er weer bij:

Coach: 1) iemand die sporters adviseert en begeleidt 2) persoonlijk begeleider, bijvoorbeeld van een medewerker om die beter te laten functioneren.

In dit geval is uiteraard alleen definitie 2 van toepassing. Ik ben een soort persoonlijk begeleider in de zoektocht naar antwoorden op het gebied van loopbanen. Ik help je bij het maken van keuzes en begeleid je in dit keuzeproces. Hierbij zorg ik ervoor dat je de juiste informatie vindt waarmee je zelf keuzes kunt maken. Dit doe ik door het voeren van gesprekken en door middel van diverse uiteenlopende opdrachten. Daarnaast leer ik je graag hoe je in het vervolg deze keuzes kunt maken. Je zult er dus op de lange termijn wat aan hebben.

 

Loopbaanadviseur?

Je vraagt je nu misschien af wat het verschil is met een loopbaanadviseur. Soms is er wel een verschil en soms niet. Sommige loopbaancoaches geven de voorkeur aan de titel van loopbaanadviseur. En als er wel een verschil in zit, dan kun je dat eigenlijk aan de naam al zien.

Volgens de dikke Van Dale is een adviseur iemand die advies geeft. Een loopbaanadviseur geeft dus advies over je loopbaan. Aan het eind van een gesprek of traject zegt een adviseur “als ik jou was zou ik dit of dat gaan doen”. Als zo’n adviseur een glazen bol heeft waarmee je de toekomst kunt voorspellen is zo’n advies super handig, heeft de adviseur deze bol niet dan is het wat kort door de bocht. De adviseur staat meer boven jou, je luistert naar je adviseur.

Als coach sta ik meer naast jou en luister naar jouw wensen, vraag en verhaal. Ik begeleid je in je zoektocht, ik laat je dingen inzien en ervaren, ik laat je dingen onderzoeken en uitzoeken, ik luister oprecht naar jou. Jij bent en blijft de baas over je keuzes. 

 

Loopbaanvragen

Even terug naar het gesprek over mijn functie. Ik ben loopbaancoach en ik coach mensen met loopbaanvragen. Maar wat zijn dan loopbaanvragen? Dat zijn alle vragen die te maken hebben met de stappen in je loopbaan. Een aantal voorbeelden:

  • Ik ben moeder geworden en daardoor zijn mijn prioriteiten veranderd. Welke baan sluit hier op aan zodat ik thuis én op het werk gelukkig ben?
  • Ik wil graag gaan studeren, welke studie past bij mij?
  • Ik heb altijd gewerkt als receptioniste, maar ik wil eens wat anders. Welke mogelijkheden zijn er nog meer voor mij?
  • Ik weet wat voor soort functie ik wil, welke stappen moet ik ondernemen om daar daadwerkelijk te komen?

 

Interesses en competenties

Dit zijn twee veel voorkomende begrippen als je het hebt over loopbaanontwikkeling. Interesses zijn de dingen die je leuk vindt en competenties de dingen die je goed kunt. Een voorbeeld van een interesse is muziek luisteren, een voorbeeld van een competentie is luisteren.

 

Loopbaantraject

Ik ben dus een loopbaancoach. Mijn product is een loopbaantraject. Tijdens dat traject begeleid ik jou in de zoektocht naar het antwoord op jouw loopbaanvraag. Het traject bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

Wie ben ik? We gaan onderzoeken wat voor persoon je bent. Niet iedereen is bijvoorbeeld het type om in de buitenlucht te gaan werken of om hele dagen op een kantoor te zitten. We gaan onderzoeken wat belangrijk is voor jou. Wat zijn jouw waarden, wat vind jij belangrijk in het werk, waar krijg jij energie van.

Wat kan ik? Iedereen heeft kwaliteiten, en jij ook. Echter heb je ze vaak niet eens door, je gaat er onbewust van uit dat iedereen die kwaliteiten heeft. Jij luistert bijvoorbeeld goed naar een ander, je vriendinnen komen graag naar jou toe om dingen in vertrouwen te zeggen. Dan ligt daar een kwaliteit van jou. Van nature doe jij dit goed.

Wat wil ik? We gaan kijken naar wat je precies wilt. Daarbij horen antwoorden op je loopbaanvraag, maar ook dieper onderzoek naar wat jij belangrijk vindt in het werk en je privéleven.

En hoe kom ik daar? Aan het eind van het traject heb je diverse antwoorden verzameld. Dan is het tijd voor actie. Meestal komt het er op neer dat je gaat netwerken. We gaan een actieplan opstellen om de laatste antwoorden op je loopbaanvraag te vinden. We hebben aan het eind van het gesprek een stip op de horizon bepaald, nu bepalen we een route.

Daarnaast behandelen we deze onderwerpen in het verleden, heden en toekomst. Hopelijk klinkt het je niet zweverig of ver gezocht, want dat is het niet. We houden het concreet en opdrachten zullen volledig aangepast worden op jou. Ik heb diverse instrumenten die ik in kan zetten. Met instrumenten bedoel ik opdrachten, gespreksonderwerpen en loopbaanspellen. We maken er niet zomaar een traject van, maar jouw unieke loopbaantraject. 

 

Kortom, loopbanen is alles wat op je cv staat onder educatie en werkervaring. Een loopbaancoach is een begeleider die je helpt naar de volgende stap in je carriere. Loopbaanvragen alle vragen die te maken hebben met de stappen in je loopbaan. Interesses zijn de dingen die je leuk vindt en competenties de dingen die je goed kunt. Een loopbaantraject is een reeks van gesprekken en opdrachten waarmee je antwoord zoekt op je loopbaanvraag.

 

Loopbaangerichte vragen:

  • Benoem eens 1 interesse en 1 competentie. Wat is de relatie daarmee tot je huidige werk?
  • Welke volgende stap in je loopbaan wil jij graag zetten?
  • Wat voor soort loopbaancoach past er bij jou? Waar moet deze coach aan voldoen?
  • Welke verandering zou je graag willen zien wat betreft werk of studie?

 

Heb je naar aanleiding hiervan vragen? Laat het me gerust weten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.