Hoe blijf jij dicht bij jezelf?

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 20:39

Ik moet zeggen dat ik er best trots op ben dat ik een eigen praktijk voor loopbaancoaching heb opgericht. Meerdere keren heb ik dit plan in mijn hoofd uitgewerkt, maar telkens was er een stemmetje in mijn hoofd die mij tegen hield. Dit stemmetje werd door omstandigheden stiller.

 

Tijdens mijn werkzaamheden als decaan/loopbaanexpert i.o. wist ik wat het gevoel van passie was. Mijn werk vond ik zo ontzettend leuk. Wegens de economische crisis was het moeilijk om een vast contract te krijgen, er werd namelijk veel bezuinigd op de begeleidingsberoepen die niet direct geld opbrachten. Ik ben gaan werken bij een verzorgingshuis in een totaal ander beroep. Dit heb ik met plezier gedaan, maar ondanks dat ik ondertussen betrokken bleef bij mijn vakgebied miste ik de uitdaging en mijn gevoel van passie. Hier kon ik een vast contract krijgen, waardoor ik verder kon met andere zaken in mijn privéleven zoals het kopen van een huis en een gezin stichten.

 

In juli 2018 ben ik de trotse moeder geworden van een zoontje. Dit heeft mijn waarden veranderd. Werken vond ik altijd wel leuk, maar thuis zijn bij mijn zoontje vond ik nog mooier. Er gebeurt in het eerste levensjaar van zo’n kleine zo ontzettend veel. Hierdoor vond ik het lastig om motivatie voor mijn werk op te brengen, omdat mijn werk slechts “oké” was. Toen er zaken op het werk niet op orde waren kreeg ik stress om alles rond te krijgen. Hoe kunnen ze flexibiliteit verwachten terwijl ik altijd wat geregeld moet krijgen voor mijn zoontje? Als ik thuis was, was ik in mijn hoofd bezig deze problemen op te lossen. Op het werk was ik met mijn hoofd thuis. Uiteindelijk raakte ik overspannen omdat ik vanuit de organisatie geen hulp kreeg om privé en werk te scheiden. Ik bereikte het punt dat ik niet op deze manier verder wilde werken.

 

Na deze kennis ben ik gaan onderzoeken waar ik écht energie van krijg. Dit onderzoek heb ik gedaan door onder andere veel gesprekken te voeren met mensen om me heen. Dit heeft onder andere de volgende antwoorden opgeleverd:

  • Ik werk ontzettend graag op het gebied van loopbaanbegeleiding
  • Het combineren van werk en ouderschap moet mij energie gaan geven
  • Ik houd van avontuur, ik wil niet continu hetzelfde doen maar er moet een trigger zijn om jezelf te blijven ontwikkelen en je werkwijze te bevragen

 

En hoe sta ik er nu in? Ik heb meer energie, ondanks de onzekerheid van een eigen zaak heb ik meer vertrouwen in de toekomst, ik kan meer genieten van het ouderschap en ik ben een leuker persoon voor mijn omgeving geworden.

 

Loopbaanvragen:

  • Welk stemmetje mag van jou wel eens wat zachter gaan praten?
  • Hoe zorg jij voor een goede balans tussen spanning en ontspanning?
  • Welke waarden spelen een rol in jouw leven?

 

Kortom, mijn zoontje was mijn trigger om mijn passie te volgen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.