Wat kunnen we leren van deze rare tijd

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 09:09

Op 14 maart ben ik met mijn man uit eten geweest vanwege zijn verjaardag. Wat hebben we hiervan genoten. De volgende dag vierden we zijn verjaardag met de familie. Handen geven kon toen niet, maar dat was geen ramp. Het bericht kwam door dat scholen, opvang en horeca dicht zouden gaan.

 

Nu ruim een week later lijken we ineens in een andere wereld te leven. Ik krijg de kriebels en word benauwd van de tv. Iedereen is zoveel mogelijk thuis. In de supermarkt wacht je (als het goed is!) op 1,5 meter ruimte om iets te pakken. Ik krijg een appje om de bal van de buren terug te gooien in plaats van dat de buurkinderen aan de deur staan. Drie keer niezen betekent wegrennen in plaats van mooi weer. De agenda met zakelijke en privé afspraken is ineens volledig leeg. 

 

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat dit nodig is, zet daar de tv maar voor aan of kijk op elke willekeurige social media. Graag kijk ik ook naar de mooie kant. Er worden veel mooie initiatieven genomen. Studenten bieden zich aan als oppas of als hulp voor examenkandidaten. Kaartjes en tekeningen gaan naar eenzame ouderen. Iedereen lijkt meer naar elkaar om te kijken. Daarnaast zie je een groep die denkt in oplossingen. Restaurants bezorgen hun maaltijden, muzikanten gebruiken social media om toch hun publiek te bereiken. 

 

Hoe ervaar jij deze crisis? Wat doet dit met jou? Hoe ga je om met de onzekerheden? 

 

Ik zie het ook als een tijd van bezinning. We zijn allemaal terug geworpen op onszelf. Tijd om na te denken is er voldoende. Waar haal je nu je energie vandaan? Een kort rijtje wat mij op het moment gelukkig maakt:

- De zon die schijnt

- Mijn zoontje die vol bewondering naar een insect kijkt

- De whatsapp berichten van mijn hobbygroep met allerlei leuke projecten

- De creativiteit die opkomt om activiteiten te bedenken voor mijn ondernemende zoon

- Het gevoel van trots dat ik zo'n heerlijke woning heb, wat niks heeft te maken met de geldwaarde van de woning

 

Graag geef ik jullie loopbaanvragen mee om over na te denken:

- Wat is voor jou nu écht belangrijk?

- Wat zeggen jouw gedachten en gevoelens van deze periode over jou als persoon? 

- Wat kun jij leren van deze crisis? 

 

Ondanks dat ik op het moment geen gesprekken voer ben ik er om vragen te beantwoorden. Kan ik je helpen kort mee te denken over jouw loopbaanvraag? Mail me gerust, ik ben er voor je. 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.