.

Ik heb het al vaker genoemd; solliciteren vergelijk ik graag met daten. Aftasten, elkaar leren kennen, interesses uitspreken, bepaalde gevoelens, jezelf netjes maken voor een gesprek. In deze blog neem ik je mee in de diverse stappen. Deze keer leg ik het uit aan de hand van Boer Zoekt Vrouw aka Werkgever Zoekt Medewerker.

Lees meer »

.

Mijn klanten weten lang niet altijd wat ze kunnen verwachten van een loopbaantraject. Wat gaan we doen? Hoe zien de trajecten eruit? Daarom neem ik je graag even mee naar mijn praktijk; je mag even meekijken met mijn fictieve klant Lotte.

Lees meer »

.

Mijn naam is Sanne Marsman, moeder van 2 prachtige kleine kinderen, en ik ga de strijd aan van werk en ouderschap!

Lees meer »

.

Laatst deed ik een bijzondere tweedehands aankoop die me aan het denken zette over het onderwerp “persoonlijkheid”. Dit is ook een belangrijk onderwerp bij loopbaancoaching.

Lees meer »

Stappenplan netwerken en gesprekstips

In mijn vorige blog heb ik verteld dat ik het nu ga hebben over netwerken. Ik vertel je meer over netwerken en geef jou een stappenplan om er zelf mee aan de slag te gaan. In deze blog geef ik je 5 tips om goede gesprekken voor te bereiden en leg ik je in 9 stappen de basis van netwerken uit. Netwerken, maak er je eigen feestje van. 

Lees meer »

Talent, jij hebt het!

Bij het woord ‘talent’ denken we voornamelijk aan anderen; voetballers met talent, die ene collega met het organisatietalent, de kandidaten van een willekeurig zangprogramma. Maar ik? Nee ik heb geen talent, ik ben nergens echt goed in. Ik kan vanalles wel een beetje, maar een uitblinker ben ik nooit geweest. Herkenbaar?

Lees meer »

Studiekeuze

Op de havo moest ik eerst een profiel kiezen. Die keuze was nog niet zo moeilijk. Biologie, natuur- en scheikunde waren nou niet bepaald mijn favoriete vakken. Ook economie trok mij niet erg. Hierdoor bleef er maar één keuze meer over: Cultuur en Maatschappij.

Lees meer »